Endometriose

WAT?

Endometriose is een chronische ziekte waarbij weefsel dat lijkt op baarmoederslijmvlies (endometrium) buiten de baarmoederholte voorkomt. Dit weefsel hecht zich vast op het buikvlies en/of andere organen in de onderbuik. Het groeit daar, kan ook ingroeien en zorgt voor een chronische ontsteking met klachten zoals hevige menstruatiepijnen, buikpijn, darm- en blaasklachten als gevolg. Endometriose kan uiteindelijk leiden tot verminderde vruchtbaarheid of zelfs onvruchtbaarheid. De experten van Life Expert Centre beschikken over jarenlange ervaring en specifieke domeinexpertise in de diagnose en behandeling van endometriose.

WIE?

Endometriose komt alleen voor bij vrouwen die menstrueren. Het kan ontstaan vanaf de eerste menstruaties en stopt meestal na de laatste menstruatie. Het ontstaat meestal pas na enkele jaren van menstrueren, en komt dus vooral voor vanaf de leeftijd van ongeveer 20-25 jaar, met een piek tussen 35 en 45 jaar.

 

AFSPRAAK OP KORTE TERMIJN?

De wachttijden voor endometriose consultaties en onderzoeken lopen in heel wat ziekenhuizen op tot meerdere maanden. Bij onze endometriose experten kan u echter doorgaans op zéér korte termijn terecht. U neemt daartoe best telefonisch contact met ons op (016/ 270 190).