Dr Joost Berkers

Urologie

  • Algemene urologie en robotchirurgie
  • Preventieve kankerscreening (oa prostaatkanker en blaaskanker)
  • Chirurgische en medische behandeling van urologische tumoren
  • Behandeling van urogenitale pijnklachten

Dr. Joost Berkers studeerde als arts magna cum laude af in 2009 aan de KU Leuven.  Aansluitend heeft hij zijn opleiding tot medisch specialist uroloog gecombineerd met onderzoek aan de KU Leuven naar voorspellende genetische markers voor therapierespons van renaal cel carcinomen.

Hij vervolledigde zijn opleiding tot uroloog aan UZ Leuven en AZ Groeninge Kortrijk met specifieke interesse in minimaal invasieve chirurgie. In 2017 studeerde hij af als uroloog en Fellow of European Board of Urology.

In 2018 werd hij  aangetrokken  door de Associatie Urologie Hageland (RZ Tienen- MC Aarschot- AZ Diest-  Life Expert Centre- Jodoigne) als algemeen uroloog met specifieke interesse in robotische chirurgie. In het kader van zijn robotchirurgische opleiding was hij 2018-2019 fellow op de urologische dienst van UZ-Leuven.

Dr. Joost Berkers beheerst naast algemene urologie en robotchirurgie ook specifieke expertise op gebied van preventieve kankerscreening (oa prostaatkanker en blaaskanker), chirurgische en medische behandeling van urologische tumoren en urogenitale pijnklachten.