Prof Dr Philip Van Kerrebroeck

Urologie

  • Diagnose, behandelvoorstellen en follow-up bij mannen en vrouwen met urologische problemen.
  • Second opinion voor patiënten met functionele stoornissen van de urinewegen, waarbij tevens multidisciplinair advies kan worden aangeboden.
  • Aanpak van blaasproblemen tengevolge van neurologische aandoeningen.
  • Advies bij infecties van de urinewegen en de mannelijke geslachtsorganen.

Prof. dr. Philip Van Kerrebroeck behaalde in 1978 zijn artsdiploma aan de Universiteit Leuven. Hij specialiseerde in de Chirurgie en de Urologie in België (Brussel), Nederland (Utrecht, Nijmegen) en in de USA (San Francisco). Hij is geaggregeerde voor het Hoger Onderwijs (Universiteit Antwerpen) en behaalde de doctorstitel aan de Universiteit Nijmegen met een proefschrift over blaasdysfunctie bij mensen met een dwarslaesie.

Sinds 1996 werkte hij als uroloog in het Maastricht Universitair Medisch Centrum en is hoogleraar Urologie aan de Universiteit Maastricht. Zijn specifieke interesse gaat uit naar allerlei vormen van functiestoornissen van de urinewegen bij vrouwen en bij mannen, inclusief blaasafwijkingen bij neurologische aandoeningen. Op basis van zijn jarenlange ervaring heeft professor Van Kerrebroek specifieke expertise in het geven van een ‘second opinion’ bij een breed scala aan urologische problemen.