Beleid naar aanleiding Corona-virus pandemie

Eicelvitrificatie

Vitrificatie is een recente ontwikkeling die toelaat om eicellen in te vriezen.

Maak een afspraak

Starting Life Care Experten

Prof Dr Maarten Albersen

Andrologie

Maak een afspraak Meer
Dr Rudi Campo

Gynaecologie

Maak een afspraak Meer
Dr Stephan Gordts

Gynaecologie

Maak een afspraak Meer
Dr Sylvie Gordts

Gynaecologie

Maak een afspraak Meer
Jan Norré

Psychologie

Maak een afspraak Meer
Dr Isabelle Segaert

Gynaecologie

Maak een afspraak Meer
Dr Marion Valkenburg

Gynaecologie

Maak een afspraak Meer
Dr Helena Van Kerrebroeck

Gynaecologie

Maak een afspraak Meer

Getuigenissen

Na zes miskramen werd ik toch nog moeder


Audrey (43) was stomverbaasd toen een dokter van Life zei dat ze toch een kind zou kunnen krijgen. Na zes miskramen hadden zij en haar man Christiaan (38) bijna alle hoop verloren.

Audrey: “We wisten niet wat de oorzaak van mijn miskramen was. Intussen was er geen uitzicht meer op een behandeling voor mij. Alle opties hadden we inmiddels doorlopen. Toch weigerde ik mijn kinderwens op te geven, en zo kwamen wij bij Dr Valkenburg terecht. Ik had niets meer te verliezen dus heb ik haar gemaild. Blijkbaar had mijn mail haar geraakt, want ze belde me op een zondag en zei dat ze me wilde behandelen. ”

Audrey: “Wat ze bij Life hebben gedaan? Ze onderzochten me opnieuw en dat ging een stuk sneller. Ik had een heel betrokken en lief team van specialisten om me heen, dat er binnen paar weken achter kwam dat ik met mijn hartvormige baarmoeder niet zwanger kon blijven.”

Dr Valkenburg: ” Samen met mijn team van specialisten heb ik de tijd genomen om Audrey volledig te onderzoeken. Als je zes miskramen hebt gehad, is er écht wel iets aan de hand. Uiteindelijk hebben we haar geopereerd. Daardoor is ze toch nog moeder geworden.”

Dr Valkenburg: ” Elke vrouw met een zwangerschapsprobleem is anders. Om erachter te komen wat het probleem is, moet je een puzzel oplossen, want er spelen vaak meerdere factoren mee. Dikwijls komen vrouwen terecht in fertiliteitscentra waar ze met hun probleem aankloppen bij basisartsen. De hoofdgynaecologen zijn druk bezig met andere zaken en zien de patiënt niet. De artsen kijken niet naar het totaalplaatje. ”

Audrey: “Ik ben vooral heel blij dat Eva (3,5 jaar) er is. Zij is het mooiste wat ons is overkomen. Het is elke dag een feest om bij haar te zijn en ik vind het heerlijk om haar moeder te zijn. Eva is echt ons cadeautje.”

Deel uw ervaring. Vertel uw verhaal.

Contact Maak een afspraak

Een Rokitansky Award voor Life Experts

Afgelopen maand werd op het 4e European Congress for Endometriosis de Rokitansky Award toegekend aan drie van onze Life Experts en medewerkers van Prof em.

Lees meer

Fertiliteitscounseling beschikbaar

De fertiliteitscouncelor richt zich vooral op de psychosociale begeleiding van koppels of alleenstaande vrouwen met een zwangerschapswens. Daarnaast kan ook medische ondersteuning of verduidelijking geboden

Lees meer