Getuigenissen

Elke patiënt ondergaat een unieke behandeling en heeft een uniek verhaal.
Bij Life Expert Centre hechten we enorm veel belang aan deze verhalen.
Zij helpen ons om onze hoge kwaliteitstandaarden voortdurend te verbeteren.

Deel uw ervaring. Vertel uw verhaal.

Na zes miskramen werd ik toch nog moeder


Audrey (43) was stomverbaasd toen een dokter van Life zei dat ze toch een kind zou kunnen krijgen. Na zes miskramen hadden zij en haar man Christiaan (38) bijna alle hoop verloren.

Audrey: “We wisten niet wat de oorzaak van mijn miskramen was. Intussen was er geen uitzicht meer op een behandeling voor mij. Alle opties hadden we inmiddels doorlopen. Toch weigerde ik mijn kinderwens op te geven, en zo kwamen wij bij Dr Valkenburg terecht. Ik had niets meer te verliezen dus heb ik haar gemaild. Blijkbaar had mijn mail haar geraakt, want ze belde me op een zondag en zei dat ze me wilde behandelen. ”

Audrey: “Wat ze bij Life hebben gedaan? Ze onderzochten me opnieuw en dat ging een stuk sneller. Ik had een heel betrokken en lief team van specialisten om me heen, dat er binnen paar weken achter kwam dat ik met mijn hartvormige baarmoeder niet zwanger kon blijven.”

Dr Valkenburg: ” Samen met mijn team van specialisten heb ik de tijd genomen om Audrey volledig te onderzoeken. Als je zes miskramen hebt gehad, is er écht wel iets aan de hand. Uiteindelijk hebben we haar geopereerd. Daardoor is ze toch nog moeder geworden.”

Dr Valkenburg: ” Elke vrouw met een zwangerschapsprobleem is anders. Om erachter te komen wat het probleem is, moet je een puzzel oplossen, want er spelen vaak meerdere factoren mee. Dikwijls komen vrouwen terecht in fertiliteitscentra waar ze met hun probleem aankloppen bij basisartsen. De hoofdgynaecologen zijn druk bezig met andere zaken en zien de patiënt niet. De artsen kijken niet naar het totaalplaatje. ”

Audrey: “Ik ben vooral heel blij dat Eva (3,5 jaar) er is. Zij is het mooiste wat ons is overkomen. Het is elke dag een feest om bij haar te zijn en ik vind het heerlijk om haar moeder te zijn. Eva is echt ons cadeautje.”

Deel uw ervaring. Vertel uw verhaal.

Contact Maak een afspraak

Wie de moeder is? Ja, ik natuurlijk!


Acht jaar lang probeerden Ingeborg (42) en haar man Menno zwanger te worden. Tevergeefs. Uiteindelijk kozen ze voor anonieme eiceldonatie en kregen ze twee prachtige kinderen.

Ingeborg: “Het lukte niet om zwanger te worden en we kwamen in de medische molen terecht. Waarom het niet lukte, kon niemand vertellen, zowel bij Menno als bij mij was niks te vinden. We hebben alles gedaan: iui, ivf, … het was een heftige tijd… Uiteindelijk kwamen we terecht bij Dr Valkenburg in België. Na weer veel onderzoeken bleek dat het toch aan mijn eicellen lag. Vreemd genoeg voelde ik mij opgelucht. Eindelijk wisten we wat er aan de hand was.”

Ingeborg: “We wilden niet een eigen eiceldonor aanbrengen. We zouden dan iemand uit onze vrienden- of familiekring moeten vragen, maar het voelde niet goed om iemand die wij goed kennen bij onze kinderwens te betrekken. De kliniek in België werkte samen met een Spaanse donorkliniek. Daar zijn we het eiceltraject ingegaan.”

Ingeborg: “Menno heeft een kinderboek geschreven over eiceldonatie. Onze kinderen zijn nu zes en vier en we hebben het boek gebruikt om ze te vertellen hoe het zit. Dat was voor ons een fijne manier. We laten onze kinderen weten dat ze er mogen zijn. Dat is iets fundamenteels en heeft niets met eiceldonatie te maken. Wél denk ik dat je kinderen die met eiceldonatie of adoptie te maken hebben goed moet laten wortelen. Ze laten weten: je mag er zijn. Wij hebben heel bewust kinderen gekregen en de manier waarop is geweldig. Onze belangrijkste taak is van onze kinderen de mooiste mensen van de wereld te maken.”

Deel uw ervaring. Vertel uw verhaal.

Contact Maak een afspraak

Anita beviel na 10 miskramen van een gezonde zoon


Miskramen komen helaas veel vaker voor dan we denken. Daar kan Anita Baars over meepraten. Zij had maar liefst 10 miskramen, die achteraf voorkomen hadden kunnen worden. ‘Het bleek dat ik een T-vormige baarmoeder had’.

Anita: ‘Achteraf vragen we ons wel eens af hoe we het allemaal hebben kunnen volhouden. Zwanger worden was geen probleem. Maar zwanger blijven… Als je in Nederland niet zwanger kunt worden, ligt er een hele wereld open aan mogelijkheden. Als je wel zwanger kunt worden maar niet kunt blijven, krijg je als antwoord: ‘Doet u wel eens mee de staatsloterij? Zwanger worden is net zoiets’. En daar moet je het dan mee doen.’

‘In een magazine lazen we het verhaal van een vrouw die meerdere miskramen had gehad door een hartvormige baarmoeder. De vrouw uit het artikel is bij een Nederlandse gynaecoloog in België terecht gekomen. Ze is aan haar baarmoeder geholpen en ze hebben nu een gezonde zoon. Dat wilden wij ook! We hebben het mailadres opgezocht van deze gynaecoloog, Dr Valkenburg uit Hove (België) en meteen een mail gestuurd.

“Een week later hadden we een afspraak. Na meerdere onderzoeken bleek het om een T-vormige baarmoeder te gaan. Toen ik hoorde dat ik hier met een simpele ingreep aan geopereerd kon worden wisselden blijdschap en boosheid elkaar af. We konden alle medici in Nederland wel wat aandoen.’

‘Een maand later werd ik in Genk geopereerd. Na drie maanden herstel mochten we weer proberen om zwanger te worden. En dat heb ik geweten. Na 1 mislukte IVF poging was ik goed zwanger.”

“Ik was nog nooit zo misselijk en huilde om alles. Maar wat was ik gelukkig!  Desondanks waren we natuurlijk nog steeds heel bang dat het mis zou gaan. Gelukkig ging het goed. Na precies 39 weken is onze lieve Teun geboren, op 27 februari 2017.’

‘Ik hoop dat ik met mijn verhaal andere vrouwen kan helpen. Als je dit namelijk niet weet ga je het vertrouwen in je eigen lichaam verliezen. Teun is nu negen maanden, en ik ben nog iedere dag blij dat we dat telefoontje naar België hebben gepleegd!’

© Famme Baby 9 nov 2017

Deel uw ervaring. Vertel uw verhaal.

Contact Maak een afspraak